בבחינת השאלה האם האמונה 'שצריך לעבוד קשה בשביל כסף והצלחה' נכונה? אני רואה שתי סוגיות:
האחת – תפיסה שגויה לגבי אמונות בכלל.
השנייה – תפיסה לגבי האמונה הספציפית שצריך לעבוד קשה בשביל כסף.
באשר לראשונה, כאשר אנשים בוחנים את האמונות שלהם הם משתמשים בפרמטר בוחן שאינו רלוונטי לגבי אמונה והוא – נכונות. לשאול אם אמונה נכונה, זה כמו לשאול האם מספר חמש נשוי? זה לא בפרמטרים המאפיינים שלו ונכונות אינה בפרמטרים של אמונה.
הסיבה שאנשים בוחנים אם האמונה שלהם נכונה או לא נובעת מתוך חוסר הבנה של סדרי עולם. אנשים תופסים את המציאות בצורה הפוכה. הם מתבוננים במציאות ונותנים לה להכתיב עבורם את המבנים בתודעה. כאשר שואלים אדם אם הוא מאמין במשהו ולמה, הוא יסביר את האמונה על בסיס נסיבות חייו. הוא יתאר אירועים משמעותיים ואת תוצאותיהם, כך שישתמע שהחוויות שלו עיצבו את אמונותיו.
התפיסה הזו שגויה מיסודה. הדרך בה דברים קורים בעולם היא הפוכה לגמרי. קודם כל מאמינים במשהו והאמונה הזו מחוללת את הדבר בחיים. את זה האנשים לא יודעים לכן הם אומרים משפטים כמו אאמין לזה כשאראה את זה.
חוקי היקום הם הפוכים. הסדר להתרחשות הדברים הוא קודם כל מחשבה, אחריה רגש (אמונה), אז פעולה ובסוף התוצאה. אולי לזה התכוונו חז"ל באומרם "סוף מעשה (תוצאה) במחשבה תחילה"
בשלב הראשון, אני חושב על משהו. כאשר אני מתרכז בדימוי המופיע על-ידי המחשבה וחוזר עליה שוב ושוב ושוב לאורך זמן הוא הופך להיות אמונה שלי. כשאני מאמין במשהו, זה אומר שהרטט המרכזי והאנרגיה שלי, תואמים לדימוי שבו אני מאמין. משם, בשלב השני, על-פי חוק ההתמרה התמידי, אור הבריאה שזורם אלי ודרכי, לובש את הצורה המדומה על ידי המחשבה, לזה קוראים יצירת מציאות. כשזה מופיע במציאות אני חווה זאת דרך החושים. כלומר אני קודם חייב להאמין ואז אראה את זה.
האנשים ששואלים האם האמונה, שאחרים קבעו, נכונה? חושבים שהנסיבות הן אלה שמכתיבות גם את האמונה שלהם. לכן הם אומרים: "הראה לי את זה ואז אני אאמין." זה בדיוק הפוך! תאמין ואז תראה את זה.
כל אמונה שאנו מחזיקים תתחולל בחוויית המציאות הפיזית שלנו. אדם שמאמין שצריך לעבוד קשה בשביל כסף והצלחה לא יוכל אף פעם לקבל כסף בקלות. אם זו האמונה שלו כך תהיה המציאות שלו. זוהי האמונה השנייה שאני מעוניין להפריך.
נפוליאון היל הסביר בספרו "חשוב והתעשר" שכסף גדול כשהוא מגיע, אם מגיע, אף פעם לא יגיע כתוצאה מעבודה קשה אלא על-ידי דרישות מוגדרות ומגובות בתוכניות מפורטות. פירוט מדוקדק של מה שהולכים לעשות עם הכסף. הוא ממשיך בספרו: אם אתה אחד מהאנשים שמאמינים שכסף גדול מרוויחים על-ידי עבודה קשה והגונה, זנח את המחשבה הזאת היא לא נכונה. כל עוד אתה מאמין כך, זה מה שיקרה. ברגע שאתה משנה את המחשבה ומטמיע אותה לאמונה, אתה מגלה שכסף שמרוויחים בקלות לא יהיה אף פעם מעבודה קשה. הוא מוסיף, במקום אחר בספר, שזה לא דורש יותר מאמץ לכוון גבוה בחיים, לדרוש שפע ושגשוג מאשר לקבל עוני ומסכנות.
תחשבו על כל המיליונרים המיליארדרים שמרוויחים הרבה מאוד כסף. אין מצב שהיו מרוויחים אותו על-ידי עבודה קשה. הם פשוט בנו וביססו מנגנונים שמספקים שירותים רבים ונרחבים שאנשים זקוקים להם ולכן הם מרוויחים.
גם אם אדם מרוויח הרבה בעבודתו והוא עובד קשה והרבה שעות במשך שנים הוא לעולם לא יוכל להרוויח סכומים כמו המיליונרים.
היכולת להרוויח הרבה מבוססת על חוק התגמול שקובע בצורה חד משמעית שכמות הכסף שאדם מרוויח נמצאת תמיד ביחס לשלושה דברים:
- הצורך במה שהוא עושה. כלומר שטובת הבריות נשכרת.
- ביכולת שלו לספק את השירות, כלומר עד כמה הוא טוב במענה לצורך.
- בקושי שיש להחליף אותו ואת השירות שלו.
אם אדם רוצה להבטיח לעצמו רווח גדול, אין צורך ליישם את כל שלושת הדברים. מספיק שיתמקד רק בסעיף השני. התמקדות זו תביא אותו לפתח את היכולות שלו לענות על צורך מסוים כל כך טוב עד שיהפוך למומחה במתן שירות זה ואז יהיה קשה מאוד להחליף אותו. כך המניה שלו עולה וגם הקלות והמהירות בה ירוויח כסף.
כדי להפוך למומחים בתחום מסוים, נדרשת יכולת ריכוז במשהו אחד, לאורך זמן, כדי להביא להתפתחות הנדרשת. לרוב האנשים אין את האפשרות הזאת כי הם מתעסקים בפרנסה ולא במלאכה. הגורם המשמעותי ביותר כדי להפוך אדם למומחה הוא הרצון לענות על צורך או בעיה שיש לאנשים, כלומר שלנותן השירות יש תשוקה עזה לעזור לאנשים, זו המהות המוגדרת היטב עליה מדבר נפוליאון היל. לרוב מהות זו מובעת בצורת תשוקה של נותן השירות מבלי שיבין למה הוא משתוקק. יש לו בעירה פנימית, דחף ורצון גדול לפתור את הבעיה הזו לאנשים מסוימים המתמודדות איתה. חשוב להבין שגם אם אין לו מושג איך לפתור את הבעיה, המהות אותה הוא משרת תספיק כדי לעזור לפתח את המומחיות הנדרשת.
על כן אני מאמין: מהות או נמות.
אני החלטתי שאני אעזור לכם להתגבר על השדים הפנימיים שבתוככם, על הרגלי החשיבה שמעכבים אתכם כדי לקבל את מה שאתם רוצים באמת.
למשל החשיבה הזאת שצריך לעבוד קשה כדי להרוויח כסף. העזרה שלי תהיה בכך שיהיה לכם קל להרוויח כסף כשהלב שלכם במקום הנכון וטובת הבריות עומדת לנגד עיניכם.
זו המהות שאני משרת לכן אני עושה זאת ביד רמה ומתוגמל בשפע.
כדי לפתח שירות ולהעניק אותו לבריות צריך להקים עסק. אם יש לכם שירות שאתם יכולים לספק, אבל עדיין אין לכם עסק, יתכן שמעכבות אתכם מחשבות כמו 'אני לא טוב בפרסום, שיווק ומכירות'.
חשוב שתדעו שאתם כן טובים. הסיבה שאתם לא חושבים ומרגישים כך היא שאנו גדלנו בעולם שבו לפני שאתם מקבלים שירות אתם משלמים עליו. שיטה זו אפשרה לנותני שירות מסוימים לנצל אנשים הזקוקים להם כדי להרוויח יותר ולתת פחות. אתם לא רוצה להיות כמוהם.
כאן המקום להזכיר שיש בעולם כלכלה יקומית. פירוש המושג הוא שאם אתם מספקים שירות טוב וחשוב, גם ללא פרסום ושיווק, אתם תתוגמלו עליו ביד רחבה. מפני שאנו תמיד עושים עסקים עם ישות אחת בלבד והיא יודעת לתגמל אותנו בצורה מדויקת ונדיבה. לכן גם אם עדיין אין לכם את העסק שמפרסם את השירות שלכם, פשוט תנו את השירות שהוא לטובת הבריות והשפע יתחיל להגיע אליכם.
בחלוף הזמן תגלו, שעזרה לבריות יכולה להפוך את השיווק והמכירות לאותנטית ונקייה ואתם תהנו לעשות אותם כחלק מהשירות שאתם נותנים.
אהבתם את המאמר? שתפו:
רוצים ללמוד יותר על החוקים ששולטים בכסף ואיך אפשר לעשות שינוי תודעתי כדי להרוויח יותר? הנה הדרכה ללא עלות שתעזור לכם:
הדרכת רמ"ה -
ריבוי מקורות הכנסה
שמעון מגיש לכם את ההדרכה על שיטת רמ"ה לאחר 10 שנים שהוא למד אותה מהמנטור הבינלאומי בוב פרוקטור, יישם ולימד אותה. בהדרכה הזאת אתם תגלו איך ליצור חופש כלכלי בשיטת ריבוי מקורות הכנסה, גם אם יש לכם כרגע רק הכנסה אחת. שמעון יראה לכם איך לשבור את תקרת הזכוכית שיוצרת את המשוואה הארורה: שעת עבודה = כסף, ושכדי לצאת לדרך לחופש כלכלי לא נדרשים לכם שום משאבים, קשרים או כישורים מעבר למה שיש לכם כבר עכשיו.