איך יודעים שהפרדיגמה שלנו לא מתוכנתת נכון? מסתכלים על התוצאות, ואלו שלא מרוצים מהן הן שיקוף של הפרדיגמות שאנחנו רוצים להחליף.
אז איך משנים את הפרדיגמה?
קודם כל מנתחים את הפרדיגמה לחלקים בה שאנחנו רוצים לשנות, ואז תשאלו: שמעון, איך יודעים מה רוצים לשנות?
הכי פשוט בעולם! מחפשים תוצאות קבועות בחיינו שאיננו רוצים, מסמנים אותן ב R- (שלילי) לדוגמא: R- "אני לא מרוצה מההכנסה שלי, ההכנסה שלי לא מספיקה לי". ה R הזה הוא תיאור של הרעיון המקובע בפרדיגמה, זה בעצם הרעיון שאנחנו רוצים להחליף, אז רושמים אותו הפוך: R+ "אני כל כך מאושר ומודה שההכנסה שלי מספיקה לי לכל מה שאני רוצה וצריך" ואז מתכנתים את הR + לתת המודע ע"י מספר רב של חזרות לפרקים.
רוב האנשים שלמדו את כוחה של סוגסטיה יגידו שהם מאמינים שזה עובד אבל לא תראו את רובם עם שינויים מאוד דרמתיים בחייהם. וזה כיוון שהם לא משתמשים בזה נכון. כשאנשים כותבים לעצמם סוגסטיה הם מתחילים להגיד אותה כמנטרה כמה פעמים ביום וחושבים שזה מספיק. כדי לשנות הרגל חשיבה שהוטמע אלפי פעמים בעשרות שנים של חייכם יש להחזיר באותו המטבע.
את הסוגסטיה מטמיעים כך:
– כותבים 100 פעמים בבוקר ו- 100 פעמים בערב.
– מכינים הקלטה של זה ומאזינים לה שוב ושוב מאות פעמים ביום.
– אומרים את זה שוב ושוב במשך חודש או חודשיים.
כאשר אנחנו מבצעים חזרות על הסוגסטיה R+ הרעיון מתחיל לצבור אנרגיה בתודעה ומתחזק. בו זמנית R- נחלש ומאבד עוצמה. ואז מה שקורה זה שההתנהגות שלנו מתחילה להשתנות ולהתאים להתנהגות המתאימה לייצר תוצאות R+ ונסיבות בחיינו משתנות כדי להתאים ל R+. תחת החשיבה R+ שמשנה את חווית החיים עד שבסופו של דבר הרעיון R+ הופך לתוצאה R+.
חשוב שנדע שזה לא משנה מאיפה הגיע הסוגסטיה השלילית R- לתודעה שלנו בין אם מהגנטיקה, מחזרתיות בילדות או מטלטלה רגשית. כאשר אנחנו עושים חזרות רבות על Rּּ+ ההתניה משתנה! אז במקום לחפש את המקור לסוגסטיה ומה אמרו לנו כשהיינו ילדים קטנים.. פשוט נשנה אותה.
רוצים עזרה בלנתח את הסוגסטיות השליליות בחייכם ולהחליפן בחיוביות לחצו כאן ונציג מצוות אני אגדה יעזור לכם בזה.